250. Yıl Seminerleri - Ataç SOYSAL

by Murat Durucu | Ara 20, 2022
Üniversitemizin 250. yılı onuruna düzenlediğimiz Bölüm Seminerleri kapsamında, “İTÜ’de 52 yıl, Meslekte 62 yıl” başlıklı konuşması ile bize eşsiz deneyimlerini aktaran çok değerli Prof. Dr. Ataç Soysal hocamıza teşekkür ederiz. Kendisine sağlık ve mutluluk dolu bir ömür dileriz.

İTÜ Endüstri Mühendisliği, Bölüm Başkanlığı

Prof. Dr. Ataç SOYSAL, 1960 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve aynı yıl Takım Tezgahları ve Fabrika Organizasyonu Kürsüsü’nde, Asistan olarak göreve başlamıştır. 1960’lı yılların başından itibaren kuruluşuna ve gelişimine katkıda bulunduğu ve büyük emek verdiği İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2004 yılında emekli olana kadar Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekanlık gibi birçok idari görevde bulunmuştur. Emekli olduktan sonra 2012 yılına kadar Misafir Öğretim Üyesi olarak ders verdiği İTÜ’den “50 yıl sürekli ders veren hoca” olarak ödül almıştır.

Prof. Dr. Ataç Soysal’ın Yöneylem Araştırması, Üretim Yönetimi, Kalite Kontrol, Organizasyon Planlaması ve Bilgisayarların Endüstrideki Uygulamaları konularında ulusal ve uluslararası araştırma ve yayınları mevcuttur. Ayrıca, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Türkiye Yöneylem Araştırması Derneği Başkanlığı, TÜBİTAK ve TÜSSİDE Yönetim Kurulu Üyeliği, Milletlerarası Ticaret Odası (International Chamber of Commerce) Elektronik Ticaret, Enformasyon Politikaları ve Haberleşme Komisyonu Üyeliği gibi aktif görevlerde bulunmuştur. İTÜ’den ayrıldıktan sonra Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı yaparak da katkı sağladığı Doğuş Üniversitesi’nden 2019 yılında ikinci kez emekli olmuştur.

Prof. Dr. Ataç SOYSAL - 5
Prof. Dr. Ataç SOYSAL - 4
Prof. Dr. Ataç SOYSAL - 3
Prof. Dr. Ataç SOYSAL - 0
Prof. Dr. Ataç SOYSAL - 1
Prof. Dr. Ataç SOYSAL - 2

İTÜ İşletme Fakültesi

isl-hakkimizda

Özgörevimiz (Misyonumuz):
İTÜ İşletme Fakültesi'nin özgörevi, ulusal kimliği ve ülkenin çıkarlarını koruyarak ulusal onur ve kalkınmayı ön planda tutan uluslararası araştırmalar yapmak, tüm dünyada geçerli etik değerlere saygılı, yaratıcı ve küresel rekabet gücü yüksek mezunlar yetiştirmektir

Özgörüşümüz (Vizyonumuz):
İTÜ İşletme Fakultesi'nin özgörüşü, ulusal ve uluslararası düzeyde geleceği şekillendirecek, saygın kurum ve kuruluşlarca öncelikli olarak kabul görecek lider mühendisler yetiştirmek ve ürettiği bilgi ile tüm dünyayı etkileyebilen özgün bir fakülte olmaktır.